Τα ψηλότερα δέντρα του πλανήτη

Τη λίστα με τα ψηλότερα δέντρα του πλανήτη παρουσιάζει η ιστοσελίδα Live Science αποκαλύπτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτά.

Στην πρώτη θέση της λίστας και κάτοχος του σχετικού ρεκόρ Γκίνες είναι μια σεκόγια που βρίσκεται στο Ενικό Πάρκο Ρέντγουντ στην Καλιφόρνια.

Ο Υπερίων όπως ονομάζεται αυτό το δέντρο εντοπίστηκε από ερευνητική ομάδα το 2006 και έχει ύψος 116,07 μέτρα.

Εκτιμάται ότι είναι 600-800 ετών και το σημείο που βρίσκεται κρατείται μυστικό για να αποφευχθεί η όποια κακόβουλη επίσκεψη και παρέμβαση σε αυτό.

Η ίδια ερευνητική ομάδα ανακάλυψε το δεύτερο και τρίτο ψηλότερο δέντρο στον κόσμο. Ο Ήλιος όπως ονομάστηκε το δέντρο έχει ύψος 114,7 μέτρα και ο Ίκαρος 113,1 μέτρα.

Το ψηλότερο δέντρο της Αυστραλίας βρίσκεται στην Τασμανία και είναι ένας ευκάλυπτος ύψους 99,82 μέτρων. Στη Μαλαισία βρίσκεται το ψηλότερο δέντρο της Ασίας, ένα Μεράντι ύψους 98,5 μέτρων.

Στον Αμαζόνιο βρίσκεται το ψηλότερο δέντρο της Νοτίου Αμερικής, ένα Dinizia excelsea ύψους 88,5 μέτρων. Στην Αφρική το ψηλότερο δέντρο ανήκει στο είδος Entandrophragma excelsumέχει ύψος 81,50 μέτρα και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Κιλιμάντζαρο στη Τανζανία.

Στην Ευρώπη το ψηλότερο δέντρο βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι ένας ευκάλυπτος ύψους 72,9 μέτρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης