Ταχυδρόμησαν... σφαίρες σε Δήμαρχο της Ρώμης και ιταλίδα υπουργό. Την ευθύνη ανέλαβαν δύο νέες τρομοκρατικές οργανώσεις

Τα επικίνδυνα δέματα ανακαλύφθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο της πλατείας Σαν Σιλβέστρο προτού φτάσουν στους παραλήπτες τους.

Δύο φάκελοι που περιείχαν σφαίρες και απευθύνονταν στη νέα υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Πάολα Σεβερίνο και τον δήμαρχο της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε υποκατάστημα ταχυδρομείου πριν φθάσουν στους παραλήπτες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη για την επικίνδυνη «επιστολή» ανέλαβε ο «πυρήνας Μάριο Γκαλέζι», ενώ για το φάκελο προς την Πάολα Σεβερίνο υπήρξε και δεύτερη ανάληψη ευθύνης εκ μέρους της «Br + Fai x Pac», οργάνωσης άγνωστης έως σήμερα της οποίας η ταυτότητα και η σύνθεση ερευνάται από τους εισαγγελείς.

Η πρώτη οργάνωση έχει υιοθετήσει το όνομα ενός τρομοκράτη των Ερυθρών Tαξιαρχιών, που έχασε τη ζωή του το 2003 σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικό σε τρένο. Η δεύτερη είναι εντελώς άγνωστη και η ταυτότητα και σύνθεσή της ερευνάται από τους εισαγγελείς.

Τα πρώτα αρχικά της είναι των Ερυθρών Ταξιαρχιών (Brigate Rosse) και της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (Fai), η οποία έχει επανεμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες με παγιδευμένες επιστολές προς τα κεντρικά της Deutsche Bank με παραλήπτη τον Γιόζεφ Ακερμαν και προς την υπηρεσία συλλογής ληξιπρόθεσμων οφειλών Equitalia.

Στη δεύτερη περίπτωση ο φάκελος εξερράγη στα χέρια ανώτατου εφοριακού, ο οποίος και τραυματίστηκε. Η Fai ήταν επίσης υπεύθυνη για την αποστολή παγιδευμένων πακέτων σε πρεσβείες στην Ιταλία, περιλαμβανομένης της ελληνικής, το Δεκέμβριο του 2010.

O δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει» και ότι «θα συνεχίσει χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό το έργο του».

Σύμφωνα με τον Αλεμάνο, «υπάρχει μια μιμητική τάση που στοχεύει στο να εξασφαλίσει, στη δύσκολη αυτή στιγμή για την Ιταλία, τα περιθώρια ύπαρξης για τρομοκρατικές δράσεις».

Η Εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για σοβαρή απειλή κατά του κοινωνικού συνόλου.

Μετά την έκρηξη, πάντως, παγιδευμένου πακέτου στην διεύθυνση της υπηρεσίας φοροεισπράξεων Equitalia στη Ρώμη και τον τραυματισμό του διευθυντή της την περασμένη Παρασκευή (με ανάληψη ευθύνης από την Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία) η επιφυλακή είναι ύψιστη.

Τα δυο πακέτα με αναγραφόμενους παραλήπτες τον Τζάνι Αλεμάνο και την Πάολα Σεβερίνο εντοπίσθηκαν στο κεντρικό ταχυδρομείο Σαν Σιλβέστρο στην ιταλική πρωτεύουσα χάρη στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης