Τέλος το σινεμά για τον Τζακ Νίκολσον

Jack Nicholson Τζακ Νίκολσον

O Τζακ Νίκολσον πάντα είχε ένα πρόβλημα να θυμάται τις ατάκες του και αυτό ως ένα σημείο τον ξεχώριζε, τον οδηγούσε σε αυτοσχεδιασμούς και την επιστράτευση άλλων ερμηνευτικών εργαλείων που τον έκαναν έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Στα 76 του, ο ηθοποιός έχει θέματα με τη μνήμη του και δεν μπορεί πια να απομνημονεύει τις ατάκες των ρόλων που του ζητούν.

Η αποχώρηση του Νίκολσον από τα κινηματογραφικά πλατό  είναι πάντως μια θλιβερή στιγμή. Ο ηθοποιός των τριών Οσκαρ – για τη «Φωλιά του Κούκου» (1975), το «Καλύτερα δε γίνεται» (1997) και για το «Σχέσεις Στοργής» (1983) για το οποίο απέσπασε το βραβείο β' ανδρικού ρόλου – και των άλλων εννέα υποψηφιοτήτων, αποτελεί την προσωποποίηση του καλού αμερικανικού σινεμά από τη δεκαετία του '60 ως και τις ημέρες μας.

O Τζακ Νίκολσον είναι ένα ιερό τέρας του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το 1937 και μεγάλωσε από τη γιαγιά του πιστεύοντας ότι είναι η μητέρα του - ενώ η μαμά του μεγάλωσε μαζί του ως η μεγάλη του αδελφή. Εμαθε την αλήθεια μόλις το 1975 από ένα δημοσίευμα του Time. Ηταν ήδη ένας καταξιωμένος και σπουδαίος ηθοποιός που μετρούσε 17 χρόνια στο Χόλιγουντ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης