Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Μηνύματα ηγετών από όλο τον κόσμο για την τραγωδία

Σχεδόν όλη η υφήλιος μετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος της Ελλάδας, καθώς η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών συγκλόνισε όχι μόνο τους απανταχού Έλληνες, αλλά και δεκάδες ηγέτες του πλανήτη, που αποστέλλουν ο ένας μετά τον άλλο τα συλλυπητήριά τους στην Αθήνα για την απώλεια 57 νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων, σε ένα πρωτοφανές δυστύχημα που κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Συλλυπητήρια από το Λευκό Οίκο

«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, η Τζιλ και εγώ στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» ανέφερε σε μήνυμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, για να τους εκφράσει την οδύνη του είχε και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν. Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απέστειλε και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Οδύνη από τις υπερδυνάμεις

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες» τόνισε σε δήλωσή της εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, ενώ τη θλίψη του για τα θύματα εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης