Σχεδόν απίθανο να υπάρξει κυβέρνηση στην Ισπανία

Οι Σοσιαλιστές είναι έτοιμοι να οδηγήσουν την Ισπανία σε νέες εκλογές. Ο Μαριάνο Ραχόι προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη ή τουλάχιστον την αποχή των Σοσιαλιστών (PSOE) και των Ciudadanos, ώστε στη δεύτερη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης να εξασφαλίσει τη σχετική πλειοψηφία και να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας.

(Το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) είναι το μόνο που κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του στις εκλογές του Ιουνίου, συγκεντρώνοντας 137 (επί συνόλου 350) έδρες).

Οι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα με τις 32 έδρες δέχθηκαν το σενάριο της αποχής (αφού εξασφάλισαν τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής). 

Χρειάζονται όμως και οι 85 έδρες των Σοσιαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να μην επιθυμούν με κανέναν τρόπο να διατηρήσουν τον Ραχόι στην πρωθυπουργία.

«Ούτε κυβέρνηση συνασπισμού ούτε αποχή» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος με έναν τρόπο θέλει να πάρει τη ρεβάνς για το γεγονός ότι το Λαϊκό Κόμμα καταψήφισε τη δική του απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης (με τους Ciudadanos), τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης