Συρία: Οι αντάρτες βάλλουν κατά των δημοσιογράφων..!

Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά βίας κατά δημοσιογράφων στην Συρία και μάλιστα από την πλευρά των ανταρτών! Η Παγκόσμια Οργάνωση δημοσιογράφων εξέφρασε ήδη την ανησυχία της "για τον πολλαπλασιασμό των βιαιοπραγιών κατά των Σύρων δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών των επίσημων ΜΜΕ ή (μέσων ενημέρωσης) που τάσσονται υπέρ του καθεστώτος στη Συρία».

Ένα στέλεχος του πρακτορείου SANA δολοφονήθηκε από αντάρτες έξω από το σπίτι του στη Δαμασκό, ενώ μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία πριν από ένα μήνα ενός παρουσιαστή της τηλεόρασης της Συρίας.

Την Παρασκευή, τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται για τη δημόσια τηλεόραση της Συρίας συνελήφθησαν από τους αντάρτες ενώ συνόδευαν το στρατό σε μια επιχείρηση κοντά στη Δαμασκό.

Στις 6 Αυγούστου, η έδρα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στη Δαμασκό έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης. Η έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία της γενικής διεύθυνσης, προκαλώντας τραυματισμούς.

Ένας δημοσιογράφος της ιρανικής τηλεόρασης στην αραβική γλώσσα «Αλ Άλαμ» απήχθη από τους αντάρτες στη συριακή πόλη Χομς (κέντρο).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης