Συνεχίζεται ο πόλεμος διαδηλωτών και αστυνομικών στην Αίγυπτο

Οι σφοδρές συγκρούσεις στο Κάιρο δεν σταμάτησαν ούτε την επομένη του θανάτου οκτώ ανθρώπων.

Κάιρο, Αίγυπτος

Νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σημειώθηκαν το Σάββατο κοντά στο κοινοβούλιο του Καΐρου, μία ημέρα μετά τον θάνατο οκτώ ατόμων σε εκτεταμένα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κλείσει τους δρόμους γύρω από το κοινοβούλιο με συρματόπλεγμα και μεγάλους τσιμεντόλιθους.


Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με κανόνια νερού και αντικείμενα που πέταξαν στους διαδηλωτές από ταράτσες κτιρίων. Εκείνοι για να προστατευθούν εφοδιάστηκαν με κράνη και δορυφορικά πιάτα.

Οι διαδηλωτές, όπως και πριν από μερικές εβδομάδες, επιμένουν στην αποχώρηση του στρατού από την πολιτική ζωή και την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Πέμπτη, μετά τη σύλληψη του ακτιβιστή Αμπούντι Ιμπραήμ ενώ απομακρυνόταν από την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιείτο έξω από το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου.

Οι φήμες ότι τον ξυλοκόπησαν άγρια και ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο έβγαλε τους διαδηλωτές στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης