Συμφωνία για τους εργαζομένους της Fiat στη Σικελία

Σε συμφωνία για το μέλλον των εργαζομένων του εργοστασίου της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, στο Τέρμινι Ιμερέζε, που κατέβασε διακόπτη την Παρασκευή, κατέληξε χθες η εταιρεία με το υπουργείο εργασίας. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή βασικού επιδόματος στους εργαζομένους που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και την πρόσληψη των υπολοίπων από την ιταλική εταιρεία Dr Motor.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά το ποσό των 15 εκατ. ευρώ στους 640 εργαζομένους που πρόκειται να βγουν στην σύνταξη, μέσα στην επόμενη τετραετία.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους περίπου 900 πρώην εργάτες της Fiat, το υπουργείο εργασίας υποσχέθηκε την πρόσληψή τους από την Dr Motor που πρόκειται να συνεχίσει να παράγει εξαρτήματα αυτοκινήτων, στο Τέρμινι Ιμερέζε.

Επίσης υπάρχει το περιθώριο για άλλες τριακόσιες προσλήψεις, Σικελών που εργάζονταν στις εταιρίες της περιοχής και συνεργάζονταν άμεσα και σταθερά με την Fiat.

Η τελική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Dr Motor, πρόκειται να υπογραφεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η χθεσινή συμφωνία, υπεγράφη από όλα τα ιταλικά συνδικάτα, παρά τις αντιδράσεις της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, Cgil.

Πηγή: 
enet.gr

Δείτε επίσης