ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Αποκαλυπτήρια της σκευωρίας

Οι κάμερες ασφαλείας του Sofitel της Νέας Υόρκης κατέγραψαν τη Ναφισάτου Ντιαλό να αναπαριστά... ψύχραιμη τον βιασμό της σε δύο στελέχη του ξενοδοχείου. Αμέσως μετά αυτοί ειδοποιούν την αστυνομία και αρχίζουν να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι!

Δεν έχει τέλος το σίριαλ «καμαριέρα γκέιτ», το οποίο ήρθαν να φωτίσουν οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του Sofitel της Νέας Υόρκης την αποφράδα για τον Ντομινίκ Στρος Καν 14η Μαΐου. Το υλικό περιέχει πολλές «περίεργες» συμπεριφορές στους διαδρόμους του πολυτελούς ξενοδοχείου και επιβεβαιώνει αρκετά σημεία που είχε θίξει σε πρόσφατο άρθρο του ο δημοσιογράφος Εντουαρντ Επσταϊν και τα οποία είχε αποδώσει σε μία «πολιτική σκευωρία» εναντίον τού τότε επικεφαλής του ΔΝΤ.

Το περιστατικό, το οποίο παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο βίντεο και για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος στα μέσα ενημέρωσης μετά την παρέμβαση του Αμερικανού δημοσιογράφου, είναι ο λεγόμενος «χορός της χαράς», τον οποίο πραγματοποιούν δύο στελέχη του ξενοδοχείου μετά τη συνομιλία με τη Ναφισάτου Ντιαλό και το τηλεφώνημα στην αστυνομία. Οι κύριοι Γέαργουντ και Μέι αγκαλιάζονται, χαμογελούν και πανηγυρίζουν έντονα σε έναν χώρο του Sofitel για 13 δευτερόλεπτα και όχι για 3 λεπτά, όπως είχε ισχυριστεί στο «New York Review of Books» ο Επσταϊν, ο οποίος είχε πρόσβαση στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο λόγος του πανηγυρισμού τους ήταν άσχετος με την υπόθεση.

Ο «χορός της χαράς»
Ο «χορός της χαράς» είναι η τελευταία σκηνή που διαδραματίζεται στο βίντεο που μετέδωσε το γαλλικό κανάλι BFM TV και ανέβασε στο Διαδίκτυο η εφημερίδα «Le Monde». Στην αρχή, στις 12.27, φαίνεται ο Στρος Καν να να βγαίνει ήρεμος από το ασανσέρ, να κατευθύνεται προς τη ρεσεψιόν, να πληρώνει το λογαριασμό και αφού βγαίνει από το ξενοδοχείο να μπαίνει -ήρεμος πάντα- σε ένα ταξί για να πάει για φαγητό με την κόρη του.

Στη δεύτερη σκηνή πρωταγωνίστρια είναι η καμαριέρα, η οποία ψύχραιμη και όχι σε κατάσταση-σοκ, όπως θα περίμενε κανείς από ένα θύμα βιασμού, περνάει ύστερα από μισή ώρα μπροστά από τη ρεσεψιόν και κατευθύνεται στα γραφεία ασφαλείας του ξενοδοχείου. Εκεί περιμένει για αρκετή ώρα να έρθουν οι δύο υπεύθυνοι ασφαλείας, Γέαργουντ και Μέι, στους οποίους κάνει αναπαράσταση του τι συνέβη. Αμέσως μετά η Ντιαλό κάθεται πάλι μόνη στους διαδρόμους. Στη συνέχεια ένας υπεύθυνος καλεί την αστυνομία, πριν ακολουθήσει στις 13.34 ο «χορός της χαράς».

Ενας από τους Γάλλους δικηγόρους του Στρος Καν δήλωσε χθες ότι δεν διαθέτει καμία απόδειξη ότι η υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ για κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον της καμαριέρας ήταν συνωμοσία. Ο Επσταϊν επανέφερε πριν από δύο εβδομάδες τη θεωρία της πολιτικής σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα είναι «γαλλική πολιτική υπόθεση. Μπορεί να προέρχεται από το UMP, από τις μυστικές υπηρεσίες, από κάποιον που ενδιαφέρεται για τις δραστηριότητες του ΔΝΤ».

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης