Στο έλεος των πυρκαγιών ο Καναδάς: Μέχρι τη Νέα Υόρκη έφτασε ο καπνός

Απόκοσμες εικόνες έρχονται από τη Βόρεια Αμερική, καθώς οι φωτιές που κατακαίνε εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα τον Καναδά δεν λένε να κοπάσουν, με τον καπνό να φτάνει μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Μια ομίχλη κάλυψε την Τρίτη ένα μεγάλο τμήμα των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών από τον Καναδά, όπου εκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται, προκαλώντας συναγερμούς για την ατμόσφαιρα από τη Μινεσότα έως τη Μασαχουσέτη.

Στο Οντάριο, ένα στρώμα ομίχλης κάλυψε τμήματα της Οτάβας και του Τορόντο, όπου οι Καναδοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους κατοίκους για την κακή ποιότητα του αέρα, καθώς καπνός περνούσε πάνω από τμήματα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και του Βερμόντ.

Όλη η Νέα Υόρκη είναι σε κατάσταση συναγερμού για την ποιότητα του αέρα την Τρίτη λόγω του καπνού- μέχρι το απόγευμα, ο ουρανός του Μανχάταν ήταν θολός.

Περισσότερες από 400 ενεργές δασικές πυρκαγιές καταστρέφουν τον Καναδά, σύμφωνα με το Καναδικό Διακλαδικό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών, επιδεινώνοντας μια ήδη ενεργή περίοδο δασικών πυρκαγιών που αναμένεται να επιδεινωθεί. Περισσότερες από 200 από τις πυρκαγιές καίγονταν εκτός ελέγχου, ανέφερε η υπηρεσία.

Στον ανατολικό Καναδά, το Κεμπέκ επλήγη περισσότερο από τις πυρκαγιές από το βράδυ της Τρίτης, με περισσότερες από 150 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την περιοχή, σύμφωνα με την υπηρεσία πυρόσβεσης. Οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές ενθαρρύνονται να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους, δήλωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι στο Κεμπέκ.

Βίντεο και εικόνες έδειχναν ορισμένες πυρκαγιές να φουντώνουν για χιλιόμετρα, στέλνοντας σκούρα σύννεφα καπνού να υψώνονται στον ουρανό.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποιήσεις για την ποιότητα του αέρα σε τμήματα των βορειοανατολικών και των ανώτερων περιοχών των Μεγάλων Λιμνών.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι στην κακή ποιότητα του αέρα, όπως τα άτομα με πνευμονοπάθειες και καρδιοπάθειες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να περιορίσουν ορισμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αξιωματούχοι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι από τα μεσάνυχτα θα τεθεί σε ισχύ συναγερμός για την ποιότητα του αέρα σε μεγάλο μέρος της Πολιτείας. Το Λονγκ Άιλαντ, η πόλη της Νέας Υόρκης και οι περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Νέας Υόρκης θα επηρεαστούν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Παρόμοιοι συναγερμοί εκδόθηκαν για περιοχές του Κονέκτικατ, της Μασαχουσέτης και του Βερμόντ.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης