Στη σύνταξη ο παλαιότερος «βαρελάς» της Σκοτίας

Ντον Ράμσει, Σκωτία

Ο παλαιότερος «βαρελάς» στη Σκοτία έφτιαξε το τελευταίο του δημιούργημα και αποσύρεται σήμερα, τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, ή επισήμως αύριο Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς - τη Χογκμενέι κατά τους Σκότους.

Ο Ντον Ράμσει προσελήφθη μόλις 15 ετών στην Glenfiddich τα Χριστούγεννα του 1961 -στα 74α γενέθλια του αποστακτηρίου- και αποδείχθηκε «χρυσός» για τη διάσημη εταιρεία ουίσκι.

Σύμφωνα με τα αρχεία της, επί πέντε δεκαετίες κατασκεύασε πάνω από 200.000 βαρέλια, επίτευγμα που οδήγησε το 2004 στην δημιουργία μίας ειδικής σειράς ουίσκι 13 ετών με το όνομά του - η μοναδική έκδοση που έφερε ποτέ το όνομα εργαζόμενου.

«Πέρα από το ότι ήταν ένας εξαιρετικός τεχνίτης, ο Ντον ενέπνευσε μία νέα γενιά από «βαρελάδες» και βοήθησε την εταιρεία να επιδείξει την τέχνη που συμπυκνώνεται στο ουίσκι μας, με επιδείξεις της δουλειάς του σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει η Ελισάβετ Λάφερτι στο BBC.

«Πέρασα όλη την εργασιακή ζωή μου εδώ και θα είναι πολύ περίεργο να μην έρχομαι πια», σχολίασε λακωνικά ο ίδιος, κατά την μικρή τελετή για τη συνταξιοδότησή του. Πήρε μαζί του δύο τελευταία δώρα: ένα ειδικά φτιαγμένο μικρό βαρελάκι με ουίσκι και ένα τραπεζάκι φτιαγμένο από ξύλα βαρελιών...

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης