Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν ο Στρος Καν και η σύζυγός του, εναντίον ΜΜΕ και ενός συμβούλου του Σαρκοζί

Στην δικαιοσύνη προσέφυγαν ο Ντομινίκ Στρος Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ, εναντίον ενός συμβούλου του γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί,  καθώς και μέσων ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν μια υπόθεση μαστροπείας στην οποία έχει αναφερθεί το όνομα του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ζεύγους «πολλές κλητεύσεις επιδόθηκαν ήδη ή θα επιδοθούν», στο «Εξπρές», τη «Φιγκαρό», το  «Νουβέλ Ομπσερβατέρ», το «Παρί Ματς» και το «VSD».

Μήνυση θα κατατεθεί επίσης κατά του Ανρί Γκενό, ειδικού συμβούλου του προέδρου και φίλου του Νικολά Σαρκοζί για δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γκενό είχε δηλώσει πως η υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν «δεν είναι ένα πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής. Βρισκόμαστε στο σημείο ένωσης της ιδιωτικής ζωής με την εγκληματική συμπεριφορά»

Οι δικηγόροι του ζεύγους είχαν ανακοινώσει  από τις 15 Νοεμβρίου πως θα «προσφύγουν στη δικαιοσύνη» για να «σταματήσει ή να καταδικαστεί» οποιεσδήποτε παραβιάσεις του «απόρρητου της ανάκρισης», του «τεκμηρίου της αθωότητας» και της «ιδιωτικής ζωής» των πελατών τους.

Το όνομα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρεται σε μια υπόθεση μαστροπείας στη βόρεια Γαλλία. Ο Στρος-Καν έχει δηλώσει πως θέλει να καταθέσει στους δικαστές και έχει καταγγείλει ένα «λιντσάρισμα» από τα μέσα ενημέρωσης του οποίου είναι στόχος. 

Πηγή: 
tanea.gr

Δείτε επίσης