Σλοβενία: Επανέρχονται κατά της ACTA

Διαδηλώσεις κατά της ACTA

Η εκστρατεία κατά της ACTA (Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης) συνεχίζεται στη Σλοβενία, όπου νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται για το ερχόμενο Σάββατο.

Εν των μεταξύ, ο σλοβενικός βραχίονας της ομάδας ακτιβιστών - χάκερς Anonymous απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τη σλοβενική κυβέρνηση και την Καθολική Εκκλησία.

Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων κατά της ACTA έγραψαν στο Facebook ότι με τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στη χώρα, εκπληρώθηκε ο πρώτος στόχος, υπήρξε δέσμευση από τις σλοβενικές αρχές ότι «παγώνει» η διαδικασία επικύρωσης της αμφιλεγόμενης συμφωνίας.

Ωστόσο, τόνισαν ότι η υπόσχεση της σλοβενικής κυβέρνησης δεν έχει μεγάλη σημασία, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η συμφωνία θα αποσυρθεί σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Σλοβενίας Ράντοβαν Ζέριαβ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα «παγώσει» τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό. «Αυτή η συμφωνία είναι προφανώς όχι ένα ζήτημα κατανόησης, αλλά μεγάλης παρανόησης» δήλωσε.

Όμως, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να εκφράζουν σκεπτικισμό. «Αν η συμφωνία υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε η Σλοβενία χωρίς αμφιβολία θα την επικυρώσει» έγραψαν σε μήνυμά τους στο Facebook, προειδοποιώντας ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Καλούν επίσης σε μαζική συμμετοχή σε διαδήλωση που προγραμματίζεται στη Λιουμπλιάνα το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο παγκόσμιας δράσης για την ελευθερία στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, προειδοποίηση προς τη σλοβενική κυβέρνηση απηύθυνε η ομάδα ακτιβιστών - χάκερς «Anonymous» μέσω του YouTube.

«Υποσχεθήκατε ότι θα «παγώσετε» τη συμφωνία. Τώρα σας παρακολουθούμε και αναμένουμε αυτό να συμβεί. Μην χρονοτριβείτε» ανέφεραν οι «Αnonymous».

Στο βίντεο στο YouTube συμπεριέλαβαν και μήνυμα προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Σλοβενίας. «Είστε επαίσχυντοι. Η ανάμειξή σας στην πολιτική και στη χώρα είναι απαράδεκτη» προειδοποίησε η ομάδα των ακτιβιστών - χάκερς, η οποία τις προηγούμενες μέρες προέβη σε «επιθέσεις» στις ιστοσελίδες της σλοβενικής κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης