Σκληρό... πόκερ έξι μοναχών με τα λεφτά από το παγκάρι!

τζόγος

Ξαφνικά κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο που απεικονίζει έξι Βουδιστές μοναχούς σε μοναστήρι της Ν. Κορέας, γύρω από ένα τραπέζι ξενοδοχείου να παίζουν πόκερ επί 13 (!) συνεχόμενες ώρες, πριν από την κηδεία ενός συντρόφου τους μοναχού.

«Το συνολικό άθροισμα των "χτυπημάτων" που ακούστηκαν πάνω στην τσόχα πρέπει να έφτασε το 1 δισ. γουόν (675.000 ευρώ)», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ένας ανώτερος μοναχός του τάγματος Γιόγκιε, που αριθμεί πάνω από 10 εκατ. πιστούς σε όλη τη χώρα -σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού της Νότιας Κορέας.

Ο επικεφαλής του τάγματος προέβη σε δημόσια συγγνώμη, απολογούμενος για τις πράξεις των μοναχών, οι οποίες ντρόπιασαν το Γιόγκιε, αφού τόσο η χαρτοπαιξία, όσο και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά για τους πιστούς του Βουδισμού.

«Οι άνθρωποι αυτοί παρέβησαν τους κανόνες του Βουδισμού, αφού για να τζογάρουν τέτοια ποσά, καταχράστηκαν χρήματα από τα ταμεία του τάγματος προκειμένου να τα ξοδέψουν πάνω στο τζόγο», συμπληρώνει ο Σεονγκχό, ο οποίος ήταν κι ο άνθρωπος που κατάγγειλε την πράξη τους, δηλώνοντας ότι για το θέμα θα μιλήσει μόνο στις Αρχές της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης