Σι: Πρότεινε μια «διεθνή σύσκεψη για την ειρήνη» με σκοπό την επίλυση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Την διεξαγωγή μιας «διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» πρότεινε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, στην ομιλία του κατά την έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας των BRICS.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή χωρίς μια δίκαιη λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος. Συνεπώς, «η Κίνα ζητά τη διοργάνωση το συντομότερο δυνατό μιας διεθνούς διάσκεψης για την ειρήνη» προκειμένου να επιτευχθεί «διεθνής συναίνεση», τόνισε.

Αυτή η διάσκεψη θα καταστήσει εφικτή την «εργασία για μια ταχεία λύση στο ζήτημα της Παλαιστίνης που να είναι συνολική, δίκαιη και βιώσιμη», πρόσθεσε.

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση κατάπαυση του πυρός και την «απελευθέρωση αμάχων ομήρων». «Όλα τα μέρη στη σύγκρουση πρέπει να παύσουν αμέσως το πυρ και τις εχθροπραξίες, να τερματίσουν κάθε μορφή βίας και επιθέσεις με στόχο αμάχους και να απελευθερώσουν αμάχους κρατούμενους προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και περαιτέρω δεινά», ανέφερε.

«Από το ξέσπασμα της τελευταίας ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, η Κίνα προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την κατάπαυση του πυρός», σημείωσε ο Σι, συμπληρώνοντας πως το Πεκίνο «παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια για να ανακουφίσει από τα δεινά της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα» και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης