Σε παρακμή οι υποδομές στην Γερμανία

"Οι άψογοι αυτοκινητόδρομοι και τα τρένα που έρχονται και φεύγουν ακριβώς στην ώρα τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εικόνας της Γερμανίας, όπως ο Μπετόβεν και ο Γκαίτε. Αλλά η περίφημη υποδομή της χώρας έχει αρχίσει να καταρρέει" γράφει σε ρεπορτάζ για τις υποδομές της Γερμανίας η «Washington Post».

"Τα τελευταία χρόνια τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις έχουν συρρικνωθεί δραματικά και οι αξιωματούχοι προβληματίζονται έντονα για το πώς θα λύσουν το πρόβλημα. Εχουν καλούς λόγους να ανησυχούν" γράφει και το περιοδικό «Der Spiegel». Και εξηγεί : "Η υποδομή της χώρας είναι απαρχαιωμένη. Οι εταιρείες προτιμούν τις επενδύσεις στο εξωτερικό, η γερμανική ευημερία απειλείται".

Οι γέφυρες παρακμάζουν, ορισμένα είδη εξοπλισμού των σιδηροδρόμων έχουν να ανανεωθούν από την εποχή των Κάιζερ και τα φράγματα σαπίζουν. Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας είναι ένα από τα πυκνότερα και πιο αναπτυγμένα στον κόσμο. Αλλά η διατήρηση του επιπέδου του θα απαιτούσε σχεδόν διπλασιασμό των σημερινών δαπανών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης