Σε ηλικία 60 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σύμφωνα με τον independent υπέστη ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην πόλη Τίγκρε. Πριν από λίγες ημέρες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σπίτι του για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μαραντόνα είχε μεταφερθεί στις 2 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο και την επομένη υπεβλήθη σε εγχείριση αφαίρεσης αιματώματος από τον εγκέφαλο. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνέχισε να αναρρώνει στο σπίτι του στις 12 Νοεμβρίου.

Ο Μαραντόνα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι που έκανε επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA.

Πέρασε ακόμη από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική εργαζόμενος και στην εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης