Σεισμός στην Τουρκία: Τέσσερις νταλίκες με κουβέρτες, θερμαντικά και φάρμακα έφυγαν από τον Πειραιά

Με προορισμό το λιμάνι της Αλεξάνδρέττας αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το μεσημέρι της Τετάρτης (15/2) νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα για τις περιοχές που δοκιμάζονται μετά τον σεισμό στην Τουρκία.

Πρόκειται για τέσσερις νταλίκες με ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και αποστέλεται στην Τουρκία υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιωτη.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά γίνεται αφιλοκερδώς με πλοίο της εταιρειας Neptune lines shipping της κυρίας Μελίνας Τραυλού.

Κατά την αναχώρηση του πλοίου το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος, ο πρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρέσβης Τουρκίας στην Αθηνα αλλά και η κυρία Τραυλού.

θερμαντικά
φαρμακευτικά υλικά/φάρμακα
είδη προσωπικής υγιεινής

Τα συγκεκριμένα είδη είναι αυτά που σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν κατά προτεραιότητα οι τουρκικές αρχές για να καλύφθούν οι ανάγκες των σεισμόπληκτων.

Μετά την αναχώρηση του πλοίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο πρέσβης της Τουρκίας πήγαν στο ΣΕΦ όπου πραγματοποιείται η συγκέντρωση και διαλογή του ανθρωπιστικού υλικού

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης