Σεισμός στην Τουρκία: Απίστευτες εικόνες από ελαιώνα που μετατράπηκε σε φαράγγι

Σε φαράγγι μετατράπηκε ένας ελαιώνας στο Αλτινόζου της επαρχίας Χατάι στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με βίντεο και φωτογραφίες από το μοναδικό πλέον σκηνικό που δημιούργησε το φονικό χτύπημα του «Εγκέλαδου»: κοφτερά βράχια, αμμώδες έδαφος που μοιάζει σαν να έχει σπάσει ή σαν να βγήκε κάποιο γιγάντιο χέρι από τη Γη, μερικά εναπομείναντα ελαιόδεντρα ανάμεσα στις πέτρες.

Το φαράγγι φτάνει τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ σε κάποια σημεία του το βάθος ξεπερνά τα 30 με 40 μέτρα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Demioren News Agency, ένας άνθρωπος που μένει στην περιοχή είπε ότι τη νύχτα που σημειώθηκε ο σεισμός, ακούστηκε ένας «τρομερός θόρυβος». «Ξυπνήσαμε και ήταν σαν να ήμασταν σε πεδίο μάχης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρφάν Ακσού.

Ο ίδιος παρακάλεσε τους ειδικούς να έρθουν να ερευνήσουν την περιοχή υπό τον φόβο μιας ακόμη καταστροφής. «Δεν είμαστε μια μικρή πόλη, υπάρχουν 1.000 σπίτια και 7.000 άνθρωποι μένουν εδώ. Φοβόμαστε. Αν αυτό το πράγμα συνέβαινε πιο κοντά, το φαράγγι θα ήταν στη μέση της πόλης», ανέφερε.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης