Σαρώνει η νέα μετάλλαξη στη Βρετανία

Η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στη βόρεια Αγγλία και κάποιοι υπουργοί εμφανίζονται έτοιμοι για παράταση των μέτρων Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο κ. Τζόνσον, που ως γνωστόν παρακολουθεί πολύ στενά την κοινή γνώμη με επιστημονικά μέσα, μετρήσεις κλπ, τόνισε ότι δεν έχει υπόψη του στοιχεία που να τον πείθουν να μην προχωρήσει στην άρση των περιορισμών την άλλη Δευτέρα όπως έχει υποσχεθεί.

Οι νεότεροι αριθμοί των κρουσμάτων είναι απολύτως απογοητευτικοί για τη χώρα που θεωρούσε ότι εμβολιάζοντας με μία δόση το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού είχε διώξει τον κίνδυνο.

Έτσι οι νέες μολύνσεις αυτή την εβδομάδα εμφανίζουν άνοδο ούτε λίγο ούτε πολύ 91% στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς την Τρίτη καταγράφηκαν 6.048 νέα κρούσματα έναντι 3.165 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι δε θάνατοι από κορωνοϊό ανέβηκαν από επτά μια εβδομάδα πριν σε 13 την Τρίτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 126 εισαγωγές σε νοσοκομεία με την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού, οι 28 είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά μόνο τρεις ασθενείς είχαν κάνει και τις δύο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης