Σίδνεϊ: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της πολιτείας μετά από κατηγορίες για διαφθορά

Η πρωθυπουργός της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, αφήνοντας τους κατοίκους του Σίδνεϊ, που είναι σε καθεστώς lockdown εδώ και μήνες, χωρίς ηγέτη.

Η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ, ανακοίνωσε την αποχώρησή της καθώς φορέας καταπολέμησης της διαφθοράς ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας ύστερα από υποψίες για διαφθορά σε βάρος της.

«Η παραίτησή μου ως πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή, αλλά η στιγμή είναι εντελώς εκτός του δικού μου ελέγχου», δήλωσε η Μπερετζίκλιαν στον Τύπο.

«Δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από αυτό που θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης της πολιτείας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, δηλαδή την ευημερία των πολιτών. Αυτό ήταν πάντα και θα είναι πάντα», δήλωσε η πρωθυπουργός, η οποία από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, εμφανιζόταν σχεδόν καθημερινά στην τηλεόραση.

Η συντηρητική Μπερετζίκλιαν ήταν επικεφαλής της πολιτείας από το 2017.

Δημόσιος φορέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς διενεργεί έρευνα για το εάν εκείνη ευνόησε πρώην σύντροφό της, τότε μέλος του Κοινοβουλίου, στη χορήγηση επιδομάτων στην εκλογική του περιφέρεια --κατηγορίες, τις οποίες η Μπερετζίκλιαν αρνείται.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης