Ρωσία: Ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Ζημιές σε δεκάδες σπίτια

Νέα ουκρανική επίθεση εναντίον της πόλης Μπέλγκοροντ τη νύχτα προκάλεσε ζημιές σε γραμμή του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε πάνω από 20 σπίτια, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ μέσω Telegram. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «υπάρχει μόνο μια απώλεια, γυναίκα η οποία τραυματίστηκε από θραύσμα στη σπονδυλική στήλη».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γνωστοποίησε μέσω Telegram πως η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 25 πυραύλους που εξαπέλυσε σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών (MLRS) τύπου RM-70 Vampire, τσεχοσλοβάκικου σχεδιασμού.

Σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Ουκρανία, η πόλη Μπέλγκοροντ και η ομώνυμη περιφέρεια υφίσταται τελευταία ολοένα περισσότερες και σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές φονικότερες ουκρανικές επιθέσεις, κυρίως με drones μιας κατεύθυνσης. Το Κίεβο λέει πως πρόκειται για αντίποινα στους πρακτικά καθημερινούς ρωσικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές πόλεις τα τελευταία δυο και πλέον χρόνια. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Κυριακή, όταν μέρος πολυκατοικίας κατέρρευσε αφού χτυπήθηκε από συντρίμμια πυραύλου.

Στην αρχή του μήνα, επίθεση με drones στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 35 στην ίδια περιφέρεια. Την 30ή Δεκεμβρίου, η πόλη Μπέλγκοροντ υπέστη την πιο φονική ουκρανική επίθεση στο ρωσικό έδαφος (25 νεκροί, 100 τραυματίες) από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτεια της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Από την πλευρά της η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα 18 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης που εξαπέλυσαν τη νύχτα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον του ουκρανικού εδάφους.

Τα drones καταρρίφθηκαν σε διάφορες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Κιέβου και άλλων στην πρώτη γραμμή, διευκρίνισε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ρωσική πλευρά εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς Iskander-M, χωρίς να κάνει σαφές αν έπληξε τον στόχο του, αν αστόχησε ή αν αναχαιτίστηκε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης