Ρωσία: Μεγαλειώδης παρέλαση για την 70ή επέτειο της νίκης επί των ναζί

Με μία πρωτοφανή σε μέγεθος στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία τίμησε η Ρωσία την επέτειο της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας. Η μεγαλειώδης παρέλαση -που χαρακτηρίζεται ως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Μόσχας- πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 20 ξένων ηγετών, με τη Δύση όμως να μποϊκοτάρει τις επετειακές εκδηλώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μεταξύ των ξένων ηγετών ήταν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Στην ομιλία του ενώπιον 16.000 στρατιωτών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί. «Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης