Ρωσία: Ενδέχεται να διακοπούν οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Nord Stream 1

Η Ρωσία, επικαλούμενη προβλήματα στην επισκευή των τουρμπίνων, προειδοποίησε ότι οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 θα μπορούσαν να διακοπούν. 

Ειδικότερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλάντιμιρ Τσιζόφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria ότι η πλήρης διακοπή των ροών φυσικού αερίου στον αγωγό, ο οποίος προμηθεύει αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, θα ήταν «καταστροφή» για τη Γερμανία.

Οι ροές φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς τη Γερμανία διακόπηκαν δύο φορές αυτή την εβδομάδα, μια κίνηση που ο υπουργός Οικονομίας της χώρας είπε ότι είχε στόχο να σπείρει την αβεβαιότητα και να ανεβάσει τις τιμές των καυσίμων. 

Η Uniper, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου της Γερμανίας, δήλωσε χθες ότι οι παραδόσεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο από τους συμφωνημένους όγκους.

 Από την πλευρά του ο επικεφαλής του φορέα διαμετακόμισης φυσικού αερίου της Ουκρανίας, Σέργι Μακογκόν είπε ότι οι περικοπές φυσικού αερίου ισοδυναμούν με «εκβιασμό της ΕΕ».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης