Ρωσία: «Σχολιαρόπαιδο» η υπ. Άμυνας της Γερμανίας

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας επιτίμησε χθες την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, κρίνοντας πως συμπεριφέρθηκε σαν σχολιαρόπαιδο που δεν έχει διαβάσει το μάθημά του, όταν δήλωσε ότι η χώρα της πρέπει να βρίσκεται σε «θέση ισχύος» έναντι της Ρωσίας.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπεριφέρθηκε σαν «μαθήτρια του δημοτικού, η οποία υπεραναπληρώνει την άγνοιά της για ένα θέμα φωνάζοντας έναν παραλογισμό», τόνισε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ανακοίνωση Τύπου.

Υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Κονασένκοφ θύμισε ότι οι προσπάθειες της Γερμανίας να βρεθεί σε θέση ισχύος έναντι της Ρωσίας τον 20ό αιώνα οδήγησαν σε «τραγικές συνέπειες για όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της ίδιας της Γερμανίας και του γερμανικού λαού».

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στην Μπούντεσταγκ, πως το Βερολίνο πρέπει να προσεγγίζει πάντα τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για οποιοδήποτε ζήτημα από «θέση ισχύος».

«Αυτή ήταν πάντα μια καλή παράδοση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης