Ρίσι Σούνακ: Η Βρετανία θα ναυπηγήσει άλλες πέντε φρεγάτες λόγω ρωσικής απειλής

Πέντε ακόμη φρεγάτες θα ναυπηγήσει η Βρετανία για το Πολεμικό Ναυτικό της, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρίσι Σούνακ, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι προέβη στην απόφαση αυτή λόγω της «αυξανόμενης ρωσικής απειλής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ καθώς ξεκινούσαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής της G20: «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του παίρνουν μέτρα για να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μπροστά στις αυξανόμενες ρωσικές απειλές».

Σήμερα ο πρωθυπουργός Σούνακ «ανακοινώνει τη νέα φάση του προγράμματος φρεγατών Τύπου 26» με τη ναυπήγηση πέντε επιπλέον, πέραν των τριών ήδη υπό κατασκευή.

Ο κ. Σούνακ συμμετέχει σήμερα και αύριο στην G20, στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου έχει σκοπό να καταγγείλει τη «βαρβαρότητα» του πολέμου που εξαπέλυσε το «καθεστώς» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

 «Πρέπει να εγγυηθούμε ότι οι προσπάθειες του Βλαντίμιρ Πούτιν να διχάσει τη διεθνή κοινότητα θα αποτύχουν», προστίθεται στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του κ. Σούνακ. «Αυτό απαιτεί οι χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να τερματίσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης