Πόσοι υγειονομικοί έχουν νικηθεί παγκοσμίως από τον Covid-19

Από 80.000 έως 180.000 υπολογίζονται οι υγειονομικοί που έχουν χάσει τη ζωή τους από το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να έχουν προτεραιότητα για τα εμβόλια, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, επικρίνοντας παράλληλα τις αδικίες στη διανομή των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι η  πανδημία «θα συνεχιστεί ένα χρόνο περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε» να διαρκέσει, διότι οι φτωχές χώρες δεν λαμβάνουν τα εμβόλια που έχουν ανάγκη.

«Στοιχεία από 119 χώρες υποδηλώνουν ότι κατά μέσο όρο, δύο στους πέντε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παγκοσμίως είναι πλήρως εμβολιασμένοι», είπε ο Δρ Τέντρος. «Αλλά φυσικά, αυτός ο μέσος όρος καλύπτει τεράστιες διαφορές μεταξύ περιφερειών και οικονομιών».

Λιγότεροι από ένας στους δέκα εργαζόμενους στον τομέα της υγείας είναι πλήρως εμβολιασμένοι στην Αφρική, είπε, σε σύγκριση με οκτώ στους 10 σε χώρες υψηλού εισοδήματος.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι το φετινό Μάιο.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 135 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας παγκοσμίως.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης