Πωλήθηκε βασιλική τιάρα για 1,66 εκατ. δολ. και καρφίτσα με ζαφείρι του Κασμίρ έναντι 3,87 εκατ. δολ.

Μία τιάρα με διαμάντια και μαργαριτάρια πέρασε από γενιές της βασιλικής οικογένειας της Ιταλίας για να πωληθεί έναντι για 1,5 εκατ. ελβετικών φράγκων (1,66 εκατ. δολ.) σε χθεσινή δημοπρασία στην Ελβετία.

Η τιμή ήταν από τις υψηλότερες που επιτεύχθηκε για μια τιάρα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's μετά την πώληση στη Γενεύη.


REUTERS/DENIS BALIBOUSE
 

Η τιάρα που χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ήταν  δώρο στη Μαρία Βιτόρια Νταλ Πούζο κατά τον γάμο της το 1867 με τον Αμαδέο Α΄ της Σαβοΐας, αργότερα βασιλιά της Ισπανίας.

Η τιάρα διαθέτει διαβαθμισμένα μοτίβα με διαμάντια και φυσικά μαργαριτάρια και είχε εκτιμώμενη τιμή από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια.


REUTERS/DENIS BALIBOUSE
 

Επίσης πουλήθηκε και το μεγαλύτερο ζαφείρι του Κασμίρ που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία, μια πέτρα 55,19 καρατίων που συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια φράγκα (3,87 εκατ. δολ.).


REUTERS/DENIS BALIBOUSE
 

Ο πολύτιμος λίθος κοσμεί μία καρφίτσα με ζαφείρια και διαμάντια της δεκαετίας του 1930 - δίπλα σε ένα άλλο ζαφείρι του Κασμίρ που ζυγίζει 25,97 καράτια.

Με αρχική εκτιμώμενη αξία 2 εκατ. έως 3 εκατ. δολάρια, ανήκε σε κληρονόμο της περιουσίας της ζυθοποιίας Guinness.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης