Πρώτη χερσαία επέμβαση αμερικανών στρατιωτών κατά τζιχαντιστών - Νεκρός ηγετικό τους στέλεχος

Ο Ομπάμα έδωσε την πρώτη εντολή για χερσαία επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών, ένδειξη ότι αναγνωρίζει πως μόνο με αεροπορικές επιθέσεις λύση δεν προκύπτει.

Έτσι μια επέμβαση των ειδικών δυνάμεων κατέληξε στο θάνατο του ηγετικού στελέχους της ISIS Αμπού Σαγιάφ, σκοτώθηκαν 12 σύντροφοί του, ενώ συνελήφθη η γυναίκα του που μεταφέρθηκε στο Ιράκ.

Στην επιχείρηση έγιναν μάχες σώμα με σώμα. H εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα, και ο Λευκός Οίκος υπογραμμίζει ότι δεν ενημέρωθηκε η κυβέρνηση της Δαμασκού

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων που ανακοινώνεται δημόσια.

μερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως η επιχείρηση έγινε με επίλεκτες ομάδες της Δύναμης Δέλτα και ενέπλεξαν ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawk και αεροσκάφη V-22 Osprey.

Δεν υπήρξαν απώλειες στις τάξεις της αμερικανικής ομάδας, η οποία και επέστρεψε στη συνέχεια στο Ιράκ.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν τμήματα βόρεια της Παλμύρας, όπου βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας ομώνυμης πόλης, έπειτα από συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Επίσης οι μάχες για το ιρακινό Ραμάντι συνεχίζονται, με αναφορές να θέλουν την ISIS να εγκαταλείπει το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο που είχε καταλάβει στην πόλη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης