Πρώην αστυνομικός κατά συρροήν δολοφόνος του '80 και '90 στο Παρίσι

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός αναγνωρίστηκε ως ο κατά συρροήν δολοφόνος πίσω από μια σειρά δολοφονιών και βιασμών μέσα και γύρω από το Παρίσι τη δεκαετία του 1980 και του 1990, κατά την οποία χρησιμοποίησε την αστυνομική του κάρτα, χειροπέδες και τεχνικές συλλήψεων για να σταματήσει τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια, αλλά απέφυγε τη σύλληψη μέχρι που αυτοκτόνησε αυτή την εβδομάδα.

Σε μια από τις μεγαλύτερες ανεξιχνίαστες υποθέσεις στην ιστορία της αστυνομίας του Παρισιού, οι ερευνητές αναζητούσαν στοιχεία DNA για να εντοπίσουν τον περιβόητο κατά συρροήν δολοφόνο και βιαστή, γνωστό ως «άντρα με τσέπη», ο οποίος είχε αποφύγει τη σύλληψη για 35 χρόνια.

Οι ανακριτές της υπόθεσης είχαν περιορίσει πρόσφατα την έρευνά τους σε πρώην χωροφύλακες-στρατιωτικούς αστυνομικούς-κάλεσαν εκατοντάδες για ανάκριση.

Αλλά ένας, ο Φρανσουά Βερόβ, 59 ετών, αυτοκτόνησε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη νότια Γαλλία αυτή την εβδομάδα, αφού κλήθηκε για ανάκριση.

Ο κρατικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε μετά το θάνατό του ότι το DNA του Βερόβ, που είχε εργαστεί ως αστυνομικός και χωροφύλακας, ταιριάζει με πολλές σκηνές εγκλήματος.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση κατά τη στιγμή των εγκλημάτων του, αλλά δεν είχε δώσει λεπτομέρειες.

Καθώς οι ερευνητές άνοιξαν ξανά παλιές υποθέσεις και συνέδεσαν διαφορετικά εγκλήματα, διάφοροι παράγοντες έδειξαν ότι ο δολοφόνος και ο βιαστής ήταν είτε υπάλληλος της αστυνομίας είτε της χωροφυλακής.

Είχε διαπράξει δολοφονίες, βιασμούς και απόπειρες δολοφονιών από το 1986 έως τουλάχιστον το 1994 και δεν συνελήφθη ποτέ.

Σε μια περίπτωση απαγωγής και βιασμού, είχε δείξει την αστυνομική του κάρτα για να αναγκάσει κορίτσι να μπει στο αυτοκίνητό του χωρίς σήμανση.

Σε τουλάχιστον τρεις βιασμούς, αναφέρθηκε ότι συστήθηκε σε γυναίκες και κορίτσια ως αστυνομικός. Λέγεται ότι γνώριζε την αστυνομική ορολογία και χρησιμοποιούσε χειροπέδες.

Είχε χρησιμοποιήσει περίτεχνες τεχνικές αστυνομικής ή στρατιωτικής συγκράτησης. Το τελευταίο γνωστό έγκλημά του συνέβη κοντά σε εκπαιδευτικό κέντρο χωροφυλακής.

Τα θύματά του περιλάμβαναν ένα 11χρονο κορίτσι, το οποίο πιστεύεται ότι το σταμάτησε στο ασανσέρ του κτιρίου της καθώς έφευγε για να πάει στο σχολείο το 1986. Βιάστηκε και δολοφονήθηκε και βρέθηκε στο υπόγειο.

Ένα άλλο θύμα ήταν μια 26χρονη Γερμανίδα οικιακή βοηθός, η οποία δέχτηκε επίθεση και δολοφονήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Ο σπιτονοικοκύρης της βρέθηκε δολοφονημένος κοντά της και είχε δεθεί με εξειδικευμένες αστυνομικές ή στρατιωτικές τεχνικές.

Τα στοιχεία του DNA εξήχθησαν αργότερα από ένα τσιγάρο και η υγειονομική προστασία ενός θύματος βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, αλλά δεν ταίριαζε ποτέ με έναν δράστη.

Σε δήλωσή του, ο κρατικός εισαγγελέας είπε ότι υπήρχαν «στοιχεία» που οδήγησαν τους ανακριτές ανεξιχνίαστων υποθέσεων να επικεντρωθούν σε κάποιον «ο οποίος εργαζόταν ως χωροφύλακας» τη στιγμή των εγκλημάτων.

Τους τελευταίους μήνες, ο ανακριτικός δικαστής είχε καλέσει 750 χωροφύλακες που είχαν εργαστεί στην περιοχή του Παρισιού τη στιγμή των επιθέσεων.

Ένας από αυτούς, «ένας άνδρας ηλικίας 59 ετών που ζούσε στη νότια Γαλλία», ο οποίος είχε υπηρετήσει ως χωροφύλακας τότε ως αστυνομικός και από τότε είχε συνταξιοδοτηθεί, επικοινώνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και κλήθηκε για ανάκριση πέντε ημέρες αργότερα.

Αντ 'αυτού, εξαφανίστηκε από το σπίτι της οικογένειάς του, νοίκιασε ένα διαμέρισμα και βρέθηκε εκεί νεκρός αυτήν την εβδομάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης