Ποτάνιν: Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος πηγαίνει το «χρυσό» του διαζύγιο στο βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, θα συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκεται για μία από τις μεγαλύτερες μάχες διαζυγίου στον κόσμο.

Τα δικαστήρια διαζυγίων του Λονδίνου είναι ένας δημοφιλής προορισμός για δικαστικούς αγώνες υψηλής αξίας, με τους δικαστές συνήθως να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα πιο ίσο μερίδιο των περιουσιακών στοιχείων ενός ζευγαριού.

Ο 61χρονος Ποτάνιν είναι πρόεδρος της Norilsk Nickel, και η περιουσία του ανέρχεται σε 36 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Ο Ποτάνιν, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τον Καναδά και την Αυστραλία αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, κέρδισε την άδεια να ασκήσει έφεση κατά της αγωγής ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δήλωσε εκπρόσωπός του τη Δευτέρα.

Ο δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που άνοιξε τον δρόμο στη Ναταλία Ποτάνινα για να κερδίσει εκ νέου την απαίτησή της για 7 δισ. δολάρια. 

Οι δικαστές είχαν καταλήξει προηγουμένως ότι η Ποτάνινα έλαβε ένα «ασήμαντο βραβείο» σε προηγούμενες διαδικασίες διαζυγίου στη Ρωσία, δεδομένης της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου και της διάρκειας του 31ετούς γάμου τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης