Πολωνία: 15 νεκροί σε σύγκρουση τρένων

Πολωνία σύγκρουση τρένων

«Γνωρίζουμε πως οι νεκροί είναι δεκαπέντε. Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να ανασύρουμε τη σορό του τελευταίου θύματος», δήλωσε ο Πάβελ Φράτσακ, εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Περίπου εξήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι μισοί από αυτούς σοβαρά, σύμφωνα με την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και Ουκρανοί. Γάλλοι και Ισπανοί επέβαιναν στα δύο τρένα, αλλά κανείς τους δεν τραυματίστηκε. Συνολικά οι επιβάτες τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 350.

Η σύγκρουση του τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρσοβία-Κρακοβία με εκείνο της γραμμής Πρέμισλ-Βαρσοβία, το οποίο κινείται στις ίδιες σιδηροδρομικές γραμμές, σημειώθηκε περίπου εννιά το βράδυ (τοπική ώρα), σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Σιδηροδρόμων. Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Σλάβομιρ Νόβακ σημειώθηκε σε μια πρόσφατη εκσυγχρονισμένη γραμμή. «Μπορώ να πω ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης των τραυματιών ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Φράτσακ. «Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν τα συντρίμμια, αλλά δεν έδειξαν κάτι. Θα είμαστε 100% σίγουροι όταν καθαριστεί ο τόπος του δυστυχήματος, όμως ελπίζουμε πως ο αριθμός των νεκρών δεν θα αυξηθεί», τόνισε.

Συνολικά 450 πυροσβέστες και εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Ο πρόεδρος της Πολωνίας Μπρονισλάβ Κομορόφσκι επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τους τραυματίες και αργότερα θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην Πολωνία από το 1990 όταν 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση τρένων στο προάστιο Ούρσους της Βαρσοβίας. Το 1980, 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν κοντά στο Τορούν της βόρειας Πολωνίας όταν επιβατική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε εμπορική.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης