Πιστόριους : Kατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Πιστοριους, φονος

Σε κράτηση θα μείνει ο Πιστόριους μέχρι την πρώτη ακρόαση σε βάρος του στις 19 Φεβρουαρίου, όπως αποφάσισε το δικαστήριο στο οποίο οδηγήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ενώ η εισαγγελία θεωρεί τη δολοφονία της συντρόφου του προμελετημένη. 

Σε λυγμούς ξέσπασε ο Οσκαρ Πιστόριους όταν άκουσε να του απαγγέλονται κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για τον φόνο της συντρόφου του. 

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση 2 ωρών εξαιτίας των εκοντάδων δημοσιογράφων που βρίσκονται στο δικαστήριο και έφτασαν στη Νότια Αφρική από όλα μήκη και πλάτη της γης για να καλύψουν το γεγονός.

Δίπλα του ήταν ο πατέρας και ο αδερφός του. Τελικά αποφασίσθηκε να παραμείνει υπο κράτηση έως την Τρίτη 19/02 οπότε και θα σηζητηθεί το αίτημα της αποφυλάκισής του με εγγύηση.

Ο 26χρονος Πιστόριους θεωρείται εθνικός ήρωας στη Νότιο Αφρική, όχι μόνο για τα μετάλλια που έχει κερδίσει στους παραολυμπιακούς αλλά και για την προσωπική δύναμη και επιμονή που επέδειξε στην προσπάθειά του να αγωνιστεί, και τελικά να διακριθεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συναγωνιζόμενος αρτιμελείς αθλητές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης