Περσικός Κόλπος: Οπλισμένο drone επιτέθηκε κατά πετρελαιοφόρου ανοικτά του Ομάν

Επίθεση από drone οπλισμένο με εκρηκτικά δέχθηκε πετρελαιοφόρο στα ανοικτά των ακτών του Ομάν την Τρίτη, μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο Associated Press επικαλούμενο εκπροσώπους του υπουργείου Άμυνας σε μια από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Το πλοίο Pacific Zircon υπό σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου. Το τάνκερ λειτουργεί από την εταιρεία Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, η οποία ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Ίνταν Όφερ, κατά το ΑΡ.

Σε δήλωσή της η εταιρεία έκανε λόγο για επίθεση περί τα 240 χιλιόμετρα από τις ακτές του Ομάν. Ευτυχώς δεν αναφέρονται τραυματισμοί ή διαρροή φορτίου.

Με τη σειρά του, το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιου Εμπορίου του Βρετανικού Ναυτικού είπε στο πρακτορείο ότι γνώριζε για το περιστατικό, «το οποίο και διερευνάται».

Κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση, αλλά το πρακτορείο σημειώνει ότι συνέβη στο πλαίσιο της «έξαρσης της έντασης» στην περιοχή λόγω του Ιράν.

Πηγή: Associated Press, TASS

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης