Περισσότεροι χριστιανοί στη Αμερική παρά στην Ευρώπη.

Λίγους μήνες πριν, ο 70χρονος διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ έσπειρε την αμηχανία στον πλανήτη όταν δήλωσε πως "Θεός δεν υπάρχει" και πως μετά τον θάνατο "δεν υπάρχει τίποτε¨. Όπως είπε "σήμερα η επιστήμη απαντά σε όλα τα ερωτήματα για το πώς ξεκίνησε η ζωή και δεν χρειάζεται ένας Θεός για να καλύψει το κενό γνώσης που είχε ο άνθρωπος".

Τι άλλο λέει ο Χόκινγκ; Ότι όσο εξελίσσεται η επιστήμη τόσο θα περιορίζεται ο ρόλος της θρησκείας.

Η χριστιανική Ευρώπη ζει ήδη αυτόν τον περιορισμό της θρησκείας της αλλά δεν είναι (μόνον) η επιστήμη που ευθύνεται για αυτό. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του Μουσουλμανισμού που - και παγκοσμίως - πλησιάζει αριθμητικά τον Χριστιανισμό.

Σύμφωνα με  έρευνα, η Ευρώπη έχει το ένα τέταρτο των Χριστιανών του κόσμου, σε σύγκριση με τα δύο τρίτα πριν από έναν αιώνα. Περίπου το ένα τέταρτο του χριστιανικού πληθυσμού βρίσκεται τώρα στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ πάνω από το ένα τρίτο είναι στην Αμερική.

Συνολικά, οι Χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, με σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια. Ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι, με περίπου 1,5 δισ. οπαδούς.

Η μικρότερη συγκέντρωση των Χριστιανών βρίσκεται στην περιοχή όπου ξεκίνησε η χριστιανική πίστη, δηλαδή τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου οι χριστιανοί αποτελούν μόνο το 4% του πληθυσμού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης