Περιορισμένες εκδηλώσεις για το 2022 σε όλο τον κόσμο λόγω της ΟΜΙΚΡΟΝ

Ο πλανήτης υποδέχθηκε το 2022 μέσα από το άγχος της πανδημίας που αντίθετα με τις προβλέψεις όχι μόνο δεν έφυγε αλλά επεκτείνεται ραγδαία. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι εορτασμοί ήταν περιορισμενοι.

Πριν από ένα χρόνο τα εμβόλια, που είχαν μόλις καταστεί διαθέσιμα, πρόσφεραν την ελπίδα πως η πανδημία της COVID-19 μπορεί να ετίθετο υπό έλεγχο μέχρι τις αρχές του 2022. Αντί γι΄αυτό, η εμφάνιση της Όμικρον οδήγησε σε απότομη αύξηση των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο.

Σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις περιορίστηκαν ή ακυρώθηκαν εντελώς, όπως τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα στους Πύργους Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Τα μεσάνυχτα πέρασαν στο Παρίσι χωρίς την προγραμματισμένη επίδειξη πυροτεχνημάτων ή με μουσική από DJ στα Ηλύσια Πεδία, σύμφωνα με τις συστάσεις της επιστημονικής επιτροπής που έκρινε πως οι μαζικές συναθροίσεις θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνες.

Στην Ολλανδία, όπου απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων σε εξωτερικό χώρο, η αστυνομία διέλυσε χιλιάδες ανθρώπους που είχαν αψηφήσει την απαγόρευση και είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Νταμ του Άμστερνταμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Όμως στο Λονδίνο, όπου μια επίδειξη πυροτεχνημάτων και ένα σόου με φώτα ακυρώθηκαν τον Οκτώβριο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή, ότι το θέαμα θα ζωντάνευε στην τηλεοπτική οθόνη, καθώς το Μπιν Μπεν ήχησε για πρώτη φορά από το 2017 έπειτα από την ανακαίνισή του.

Η πόλη της Νέας Υόρκης κατέγραψε 44.000 μολύνσεις-ρεκόρ την Τετάρτη και άλλες 43.000 την Πέμπτη, κάνοντας ορισμένους να αναρωτηθούν αν έπρεπε να προχωρήσουν κανονικά οι εορτασμοί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης