Παρίσι: Τρεις τζιχαντιστές νεκροί και επτά συλληφθέντες

Έφοδο πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας, ισχυρές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρίσκονταν ταμπουρωμένοι οι τρομοκράτες. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 05:20 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περί τις 12:30, με τρεις υπόπτους νεκρούς νεκροί και επτά συλληφθέντες. 

Στόχος των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπτέλ Αμίντ Αμπααούντ, για τον οποίο προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βρισκόταν στο κτήριο της Rue du Corbillon, στην Place Jean Jaures, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, πολύ κοντά στο Stade de France.

Πάνοπλοι Γάλλοι αστυνομικοί έβγαλαν από το κτήριο έναν άντρα, ημίγυμνο και δεμένο πισθάγκωνα, με τα ΜΜΕ να πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον τελευταίο από τους υπόπτους που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο.

Ο Αμπααούντ πιστεύεται ότι ήταν ταμπουρωμένος στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μαζί με ακόμα πέντε βαριά οπλισμένους συντρόφους του. Όταν η αστυνομία ξεκίνησε την επιχείρηση τα ξημερώματα δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια αντίσταση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης