Πανηγυρίζει ο αρχηγός του CHP στην Τουρκία: «Οι ψηφοφόροι αλλάζουν το πρόσωπο της Τουρκίας» ανέφερε

«Οι ψηφοφόροι επέλεξαν να αλλάξουν το πρόσωπο της Τουρκίας» μετά από 22 χρόνια κυριαρχίας του ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP, δήλωσε ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου σχηματισμού της αντιπολίτευσης.

«Ήθελαν να ανοίξουν την πόρτα σε ένα νέο πολιτικό κλίμα στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Οζγκού Οζέλ, το κόμμα του οποίου βρίσκεται σε πορεία νίκης στις μεγάλες τουρκικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης και της πρωτεύουσας Άγκυρας.

Θέλω να γίνει γνωστό ότι αυτή η νίκη δεν έχει ηττημένους. Η επιτυχία μας δεν θα είναι η ήττα κανενός και δεν είναι η ήττα κανενός. Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίσατε σήμερα, δεν θέλουμε να αισθάνεται κανένας ηττημένος. Ο λαός μας επιβράβευσε τις καλές υπηρεσίες και τιμώρησε τις κακές υπηρεσίες και τις κακές προθέσεις συμπλήρωσε ο Οζέλ στις δηλώσεις του.

Οι υποψήφιοι του CHP συνεχίζουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Με περισσότερο από το 71% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κερδίζει με 50,4% των ψήφων έναντι 40,9% του αντιπάλου του. Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με 58,6% των ψήφων έναντι 33,5% του αντιπάλου του στο 46,4%. Ο Γιαβάς μάλιστα κήρυξε την νίκη του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης