Πακιστάν: Ακρωτηρίασε τη 17χρονη σύζυγό του επειδή περνούσε πολύ χρόνο με τους γονείς της

(φωτογραφία αρχείου)

Οι πακιστανικές αρχές έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές από ΜΚΟ αλλά και ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών επειδή δεν τιμωρούν τους δράστες βίαιων εγκλημάτων εις βάρος γυναικών. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις «εγκλημάτων τιμής», ακόμη και από τους ίδιους τους γονείς των γυναικών.

Η περίπτωση αυτή του ακρωτηριασμού μιας νέας γυναίκας δεν είναι μεμονωμένη αλλά υπογραμμίζει τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε πολλές περιοχές του Πακιστάν.

Πριν από δύο χρόνια, ένα νομοσχέδιο που θα τιμωρούσε πιο αυστηρά τους δράστες αποσύρθηκε γιατί διαφωνούσαν τα θρησκευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με την παθούσα, η αστυνομία αρνήθηκε να καταγράψει την καταγγελία της.

«Θέλω δικαιοσύνη και αν δεν μου τη δώσουν θα αυτοπυρποληθώ μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θα σταματήσω να μάχομαι μέχρι να τιμωρηθεί ο άνδρας μου για το έγκλημα που διέπραξε», τόνισε η νεαρή γυναίκα.

«Με χαστούκιζε αδιάκοπα. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα ξυράφι. Ούρλιαζα από το φόβο μου αλλά μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια και μου έκοψε τη μύτη και τα χείλια», δήλωσε η 17χρονη από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης