Πέντε μέρη στην Πορτογαλία που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι

Η πανέμορφη, νοτιοδυτική ευρωπαϊκή χώρα έχει ομορφιές και μέρη που μοιάζουν όντως εξωπραγματικά.

Η Πορτογαλία διαθέτει χιλιόμετρα ακτογραμμής στον Ατλαντικό, με πανέμορφες παραλίες και ακτές, αλλά και υπέροχες τοποθεσίες, μέσα στη φύση, περίεργες αρχιτεκτονικές, φρούρια και μέρη που μοιάζουν πολύ με αυτά που θα βλέπατε στη φαντασία σας αν κλείνατε για μερικά λεπτά τα μάτια σας. Πάμε να γνωρίσουμε πέντε από αυτά;

Azenhas Do Mar, Sintra

Βγαλμένο σαν από καρτ-ποστάλ, το Azenhas do Mar είναι ένα πανέμορφο, μικρό χωριό που «ισορροπεί» πάνω σε ένα λόφο, ό,τι πρέπει για κυριακάτικη βόλτα με θέα τον ωκεανό.

Τα άσπρα σπιτάκια του τού δίνουν ακόμη περισσότερο χαρακτήρα και ομοιογένεια, η τοποθεσία του, όμως, πάνω στο λόφο είναι αυτή που του χαρίζει το κύριο πλεονέκτημα.

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με την αρχαία παραγωγή του κρασιού Colares, σήμερα, όμως, ζει κυρίως από τον τουρισμό, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοί του είναι λιγότεροι από 800.

Piódão
 

Κάποτε αποτελούσε αγροτική κοινότητα, σήμερα, όμως, είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της χώρας, όπου όταν ο ήλιος δύει, τα σπίτια του ανάβουν τα φώτα ένα-ένα και από μακριά φαίνονται σαν πυγολαμπίδες.

Πέτρινες σκεπές, μπλε παραθυρόφυλλα, σίγουρα θυμίζει κάτι από Πήλιο, έχει, όμως, τη δική του αυθεντική γοητεία και το γεγονός ότι είναι απομακρυσμένο, έχει οδηγήσει στην ύπαρξη του δικού του μικρόκοσμου.

Μέχρι το 1972 ήταν χωρίς δρόμο και ρεύμα, κάτι που ανάγκασε πολλούς να το εγκαταλείψουν για τις μεγάλες πόλεις. Τα στενά δρομάκια του, όμως, οι φιλικοί άνθρωποι, η κουλτούρα, η παράδοση και η ιστορική αρχιτεκτονική του το κάνουν να μοιάζει όντως εκτός πραγματικότητας.

Casa do Penedo

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό μνημείο γνωστό και ως «πέτρινο κάστρο» ή «πέτρινο σπίτι», το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Celorico de Basto και Fafe, στα βόρεια της χώρας.

Χτίστηκε με 4 μεγάλους βράχους που αποτελούν τα θεμέλια, τους τοίχους και το ταβάνι του σπιτιού, δίνοντας σήμερα αυτή την πολύ περίεργη εικόνα παραμυθένιου σπιτιού.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1972 και διήρκησε 2 χρόνια, με αρχικό στόχο να αποτελέσει εξοχική κατοικία. Σήμερα είναι ένα μικρό μουσείο με κειμήλια και φωτογραφίες από την ιστορία του Penedo.

Quinta da Regaleira

Κοντά στο ιστορικό κέντρο της Sintra στην Πορτογαλία, το παλάτι αυτό αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και με τα υπόλοιπα παλάτια της περιοχής, θεωρείται ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο.

Μαζί με το ρομαντικό παλάτι βρίσκεται κι ένα μικρό εκκλησάκι, όπως κι ένα πολυτελές πάρκο με λίμνες, σιντριβάνια, σπήλαια κ.ο.κ. κι όποιος το επισκέπτεται, νιώθει σαν να έχει μπει μέσα στις σελίδες παραμυθιού του Disney.

Φρούριο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, Νησί Berlenga

Γνωστό και ως το Φρούριο του Berlengas, το φρούριο αυτό βρίσκεται στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας, μέσα στη θάλασσα, στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Berlengas.

Αρχικά ανήκε σε μια ομάδα αμυντικών, στρατιωτικών κατασκευών με στόχο την προστασία της περιοχής που βρίσκεται στην ακτή. Το σχήμα του είναι ακανόνιστο οκτάγωνο και η εικόνα του αλλάζει την ατμόσφαιρα στην περιοχή.

 

Πηγή: CLICKATLIFE

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης