Πέθανε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ρόζαλιν Κάρτερ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε το Κέντρο Κάρτερ. Το Carter Center τόνισε μεταξύ άλλων ότι ότι πέθανε «ειρηνικά, με την οικογένεια στο πλευρό της» στις 2:10 μ.μ. ET την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, στο σπίτι της στο Plains της Τζόρτζια.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το Κέντρο Κάρτερ ανακοίνωσε ότι η πρώην Πρώτη Κυρία λάμβανε παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι της. Η 96χρονη Ροζαλίν και ο πρώην πρόεδρος «περνούν τον χρόνο τους μεταξύ τους και με την οικογένειά τους. Η οικογένεια Κάρτερ συνεχίζει να ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της και ευγνωμονεί για το κύμα αγάπης και υποστήριξης» τόνιζε ακόμη η ανακοίνωση που εκδόθηκε εκ μέρους του εγγονού τους, Τζέισον.

Τον Μάιο του 2023 η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η Ροζαλίν πάσχει από άνοια αλλά εξακολουθεί να ζει ευτυχισμένη στο σπίτι της στο Πλέινς της Τζόρτζια. Ο Τζίμι και η Ροζαλίν Κάρτερ ήταν  το προεδρικό ζεύγος με τον μακροβιότερο γάμο στην ιστορία των ΗΠΑ. Παντρεύτηκαν πριν από 77 χρόνια, το 1946, όταν εκείνος ήταν 21 και εκείνη 18 ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τζίμι Κάρτερ, αφού νοσηλεύτηκε το προηγούμενο διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, αποφάσισε ότι θα λαμβάνει στο εξής παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του και θα σταματήσει τις θεραπείες. Ζήτησε μάλιστα στην κηδεία του να εκφωνήσει τον επικήδειο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Τέλος να σημειώσουμε ότι ο 99χρονος Τζίμι Κάρτερ είναι ο γηραιότερος πρώην Αμερικανός πρόεδρος στην Ιστορία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης