Πάνω από 6 εκατ. παιδιά ζουν σε μεγάλη φτώχεια στις ΗΠΑ

ΗΠΑ φτώχεια

Το 2000, 6,3 εκατομμύρια παιδιά ζούσαν κάτω από συνθήκες μεγάλης φτώχειας στις ΗΠΑ, διαπιστώνει έκθεση του ιδρύματος Annie E. Casey.

Η αύξηση της τάξης του 25% αντιστρέφει την τάση που επικρατούσε πριν από μια δεκαετία και έδειχνε ότι λιγότερα παιδιά ζούσαν σε κοινότητες με υψηλά ποσοστά φτώχειας, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Οπως έδειξε η έρευνα, τα τρία τέταρτα αυτών των παιδιών ζουν σε αυτές τις περιοχές παρότι τουλάχιστον ο ένας γονέας τους εργάζεται.

Τα συμπεράσματα της έρευνας υπογραμμίζουν το πλήγμα που δέχτηκε η αμερικανική οικονομία στη διάρκεια και μετά την ύφεση, την περίοδο 2007-2009, παρότι οι παρούσες ενδείξεις κάνουν λόγο για σταθερή ανάκαμψη.

Το ίδρυμα, το οποίο ασχολείται με τα παιδιά και τα οικογενειακά θέματα, συγκέντρωσαν τα στοιχεία από την Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία για το έτος 2010, το τελευταίο διαθέσιμο.

Η μελέτη χαρακτηρίζει κοινότητες μεγάλης φτώχειας τις περιοχές εκείνες όπου το 30% του πληθυσμού και πλέον ζει σε συνθήκες φτώχειας, δηλαδή σύμφωνα με τον ορισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το 2010 τριμελείς ή τετραμελείς οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 22.314 δολαρίων.

Οι πολιτείες με υψηλότερα ποσοστά παιδιών που ζουν σε φτωχές περιοχές είναι: Μισισίπι, Νέο Μεξικό, Λουϊζιάνα, Τέξας και Αριζόνα. Από τις 50 μεγαλύτερες πόλεις στις ΗΠΑ, εκείνες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας είναι οι: Ντιτρόιτ, Κλίβελαντ, Μαϊάμι, Μιλγουόκι, Φρέσνο και Ατλάντα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης