Ο Τριντό έμεινε στα ίδια - Οι πρόωρες εκλογές δεν τον βοήθησαν

Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα πρόωρες εκλογές σκοπιμότητΑς, Γίνονται και στον Καναδά. Ο πρωθυπουργός της χώρας Τριντό εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο όπως επιδίωκε.

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων –γιος του πρώην πρωθυπουργού Πιερ Τριντό–, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2019, αποφάσισε να κεφαλαιοποιήσει την καλή εικόνα της κυβέρνησής του στις δημοσκοπήσεις εξαιτίας του τρόπου που αντιμετώπισε την πανδημία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στα μέσα Αυγούστου.

Ωστόσο δεν κέρδισε εντελώς το στοίχημα, τουλάχιστον ως προς τη διάστασή του που αφορούσε την ανάκτηση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο. Πρακτικά, επέστρεψε εκελι ακριώς που ήταν.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα CBC και CTV προέβλεψαν ότι οι Φιλελεύθεροι θα έχουν μεν τις περισσότερες έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων αλλά όχι την πλειοψηφία των 170 εδρών, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστούν υποστήριξη μικρότερων παρατάξεων για να κυβερνήσουν.

Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, το κυβερνών κόμμα οδεύει να εξασφαλίσει 156 έδρες, μία περισσότερη από ό,τι είχαν πριν από τις εκλογές, ανάμεσά τους 110 στις επαρχίες Οντάριο και Κεμπέκ, όπου εκλέγονται κάπου τα μισά μέλη του κοινοβουλίου.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης