Ο Τραμπισμός θα επιβιώσει σαν κίνημα λαίκισμού

Kαμία ελπίδα δεν έχει ο Τζο Μπάιντεν να αποκαταστήσει την ενότητα της χώρας του επισημαίνει ο Ντέσμοντ Κινγκ, καθηγητής, ειδικός στη διακυβέρνηση και την πολιτική των ΗΠΑ, στο κολέγιο Nuffield του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Μιλώντας στα «ΝEA» με αφορμή την εισβολή φανατικών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο ο βρετανός ακαδημαϊκός (τυχαίνει να έχει το ίδιο ακριβώς όνομα με τον γνωστό αμερικανό ποδοσφαιριστή) τονίζει ότι η πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας έχει πλέον συμπαγή χαρακτήρα και ο τραμπισμός, παρότι ρηχός σε ιδέες, είναι ένα ισχυρό κίνημα.

«Υπάρχουν βαθιοί μακροπρόθεσμοι λόγοι, που έχουν τις ρίζες τους στην ύφεση της κρίσης του 2008-09, με ζητήματα, όπως η μετατόπιση εργασίας, το εμπόριο με την Κίνα, η παράτυπη μετανάστευση και ο τρόπος που το κίνημα Τραμπ τα ανέδειξε σε πρόβλημα για την προστασία των λευκών» απαντά ο κ. Κινγκ. Και συνεχίζει: 

"Ο τραμπισμός είναι ισχυρό κίνημα, παρότι σε επίπεδο ιδεών είναι ρηχό. Είναι υπέρ του προστατευτισμού, κατά του εμπορίου και των πολυεθνικών οργανισμών, στηρίζεται από λευκούς αμερικανούς εξαιρετικά θρησκευόμενους, ευαγγελιστές λευκούς.

Ο Τραμπ επιδιώκει να διατηρήσει τον τραμπισμό, έχει φιλοδοξίες για τις επόμενες εκλογές το 2024, είναι αδίστακτος σε όσους στρέφονται εναντίον του, όπως έγινε αντιληπτό με τον γενικό εισαγγελέα Γιούλιαμ Μπαρ και τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης