Ο Τζόκοβιτς έφυγε το Όπεν Αυστραλίας ξεκινά

Ο Τζόκοβιτς επιστρέφει στη Σερβία, αφού η Αυστραλία δηλώνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει υπεράσπιση του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Τον διώχνει και το ερώτημα ειναι: Θα το πράξουν και τα υπόλοιπα τουρνουά; 

Από το 1905, οπότε το Οπεν της Αυστραλίας άρχισε να γράφει τις πρώτες σελίδες στην ιστορία του, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει από τα κορτ ή τις κερκίδες του κορυφαίοι τενίστες, εστεμμένοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε η διεθνής κοινή γνώμη με αυτό όσο φέτος.

Η άρνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και η προσπάθειά του να βρεθεί στο αγαπημένο του γκραν σλαμ ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας έστρεψε τους προβολείς της δημοσιότητας σε δικαστικές αίθουσες, δικηγορικά και πολιτικά γραφεία, με έντονο παρασκήνιο, διπλωματικό και πολιτικό.  

Οι αγώνες στο κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιανουαρίου. Ο κορωνοϊός για άλλη μία φορά έχει τοποθετήσει εμπόδια, κι ενώ οι προκριματικοί αγώνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, ανακοινώθηκε ότι στα τρία βασικά γήπεδα η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.

Το φθινόπωρο οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι οι κερκίδες θα γεμίσουν εμβολιασμένους θεατές. Η εξάπλωση όμως της παραλλαγής «Ομικρον» άλλαξε τα σχέδια. Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους θα υπάρχει όριο ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης