Ο Στρος Καν εξακολουθεί να πληρώνει το... χούι του

Ντομινίκ Στρος Καν

Υπό προσωρινή κράτηση ετέθη σήμερα ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ως ύποπτος για "συνέργεια σε μαστροπεία" και για "απόκρυψη κατάχρησης κοινωνικών αγαθών" στην υπόθεση "Κάρλτον", όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Λιλ.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Λιλ όπου και θα δώσει κατάθεση για την υπόθεση κυκλώματος πορνείας που έχει γίνει γνωστή στην Γαλλία ως «υπόθεση Κάρλτον».

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ, φέρεται να επωφελήθηκε από κύκλωμα πορνείας, διοργανώνοντας πάρτι α λα Σίλβιο, τα γνωστά «μπούνγκα-μπούνγκα», το 2010 και το 2011 στην Γαλλία και στις ΗΠΑ και κυρίως σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.

Η κατηγορία της «απόκρυψης κατάχρησης κοινωνικών αγαθών» σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αμοιβές των νέων γυναικών πληρώθηκαν από δυο επιχειρηματίες, φίλους του Στρος Καν που τις καταχώρησαν ως «έξοδα» των επιχειρήσεών τους. 

Το πρώην αφεντικό του ΔΝΤ θα ανακριθεί για τις άσωτες βραδιές στις οποίες φέρεται να έλαβε μέρος, με στόχο να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο γνώριζε ότι οι γυναίκες που ελάμβαναν μέρος στα ροζ πάρτι ήταν εκδιδόμενες.

Η αστυνομία έχει ήδη ανακρίνει πόρνες που δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Στρος Καν, ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι γνώριζε το...επάγγελμά τους.

Προς το παρόν, η διάρκεια της κράτησης του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είναι άγνωστη, αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις, διαρκεί συνήθως 48 ώρες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης