Ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας υπέβαλε παραίτηση – Βαριά ήττα του κόμματός του στις εκλογές

Την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας υπέβαλε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντοκ-σου, μετά τη βαριά ήττα του κυβερνώντος κόμματος από την αντιπολίτευση στις βουλευτικές εκλογές, μεταδίδει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

«Ο πρωθυπουργός Χαν εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της προεδρίας, σημειώνει το Yonhap. Κατά την ίδια πηγή, πολλοί στενοί συνεργάτες του αρχηγού του κράτους ετοιμάζονται επίσης να παραιτηθούν μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, που βάζει τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ σε πολύ δύσκολη θέση το υπόλοιπο της θητείας του.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο, το Δημοκρατικό Κόμμα (η αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε 161 από τις 254 έδρες που κρίνονταν και θα έχει μαζί με συμμάχους του συνολικά 175 έδρες στο νέο κοινοβούλιο, ενώ το προεδρικό Κόμμα της Λαϊκής Εξουσίας και παράταξη-δορυφόρος του θα περιοριστούν σε 108 έδρες (επί συνόλου 300).

Μετά το αποτέλεσμα, ο πρόεδρος Γιουν δεσμεύτηκε να προωθήσει «μεταρρυθμίσεις» στο κράτος και να τιμήσει «με ταπεινότητα» τη «βούληση του λαού» όπως εκφράστηκε στις κάλπες χθες Τετάρτη, σταθεροποιώντας «την οικονομία».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης