Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου είναι άχρηστος και επικίνδυνος

Ο Έλον Μασκ είναι η απόδειξη ότι σε αυτούς τους περίεργους καιρούς της τεχνολογικής εξέλιξης ακόμα και ένας άχρηστος άνθρωπος μπορεί να γίνει ζάμπλουτος. Εν προκειμένω έχουμε έναν επικίνδυνο τύπο που έδωσε 44 δισ. δολάρια να αγοράσει το Twitter για να απολύσει μετά χιλιάδες ανθρώπους, να το καταστήσει αναξιόπιστο και ζημιογόνο, να το καταστρέφει.

Πέραν των 11.000 απολύσεων, επιλέον εκατοντάδες υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν την εταιρεία έπειτα από το τελεσίγραφο του Μασκ ο οποίος κάλεσε τους εργαζομένους είτε να δεσμευθούν ότι θα εργάζονται για «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», είτε να αποχωρήσουν.

Με την εταιρεία να κλείνει προσωρινά -μέχρι τη Δευτέρα- τα γραφεία της για το προσωπικό, τίθενται πλέον ερωτήματα για το κατά πόσο είναι εφικτό να παραμείνει ανεπηρέαστη η λειτουργία της, ενώ ήδη μεταξύ των χρηστών στην πλατφόρμα έγιναν δημοφιλή τα hashtags #RIPTwitter, #TwitterDown, καθώς και οι αναφορές για άλλα, εναλλακτικά στο Twitter μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Mastodon και το Myspace.

Ωστόσο επειδή ο αριθμός όσων αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελεσίγραφο ήταν μεγαλύτερος από ό,τι αναμενόταν, ο Μασκ αναθεώρησε εν μέρει την απόφασή του να βάλει φρένο στην τηλεργασία, λέγοντας στους εργαζομένους την Πέμπτη ότι θα τους επιτρέπεται να εργάζονται εξ αποστάσεως, εάν οι διευθυντές τους ισχυρίζονταν ότι είχαν «μια εξαιρετική συμβολή».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης