Ο Ασάνζ αποφάσισε να μιλήσει δημόσια από την πρεσβεία του Ισημερινού

Το ισχυρότερο κράτος του κόσμου  (ΗΠΑ),εναντίον ενός μόνο ανθρώπου (Ασάνζ), επειδή κατάφερε να δημοσιοποιήσει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα κάνει μια δήλωση μπροστά από την πρεσβεία του Ισημερινού την Κυριακή, στις 2 μ.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας)», αναφέρει το WikiLeaks σε μήνυμά του στο Twitter. "Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του από τον Μάρτιο".

Η εκπρόσωπος του WikiLeaks Κριστίν Χράφνσον αρνήθηκε να δώσει άλλες διευκρινήσεις για το σύντομο μήνυμα, και δεν θέλησε να πει αν η εμφάνιση του Ασάνζ θα γίνει σε ένα παράθυρο της πρεσβείας ή στο πεζοδρόμιο καθώς εάν ο ιδρυτής του WikiLeaks διατρέχει τον κίνδυνο σύλληψης εμφανιζόμενος έξω από το κτίριο.

«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή για λόγους ασφαλείας» σημείωσε.
Χθες, και απαντώντας δυναμικά στις βρετανικές πιέσεις των τελευταίων ημερών, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνο, ανακοίνωσε πως η χώρα του αποφάσισε τελικώς να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ καθώς θεωρεί πως ο Αυστραλός όντως κινδυνεύει να μην τύχει δίκαιης δίκης, ενώ παράλληλα αυτή κρίνει πως οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί περί ενδεχόμενης πολιτικής δίωξης σε βάρος του είναι βάσιμες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης