Ο Άσαντ θεωρεί ότι μια μάχη θα κρίνει τον εμφύλιο

Συριακό τανκ

"Η τύχη των πολιτών μας και του έθνους μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, εξαρτάται από αυτή τη μάχη», αναφέρει ο Άσαντ, σε γραπτή ανακοίνωσή του με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων , ο οποίος δεν έχει μιλήσει δημοσίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μετά την δολοφονία των τεσσάρων αξιωματικών της ασφάλειάς του .

Ο Άσαντ επιχειρεί να καταστείλει την λαϊκή εξέγερση εναντίον του, η οποία μετράει ήδη 17 μήνες. Τον περασμένο μήνα, οι αντικαθεστωτικοί αντιμετώπισαν τα κυβερνητικά στρατεύματα μέσα στην πρωτεύουσα Δαμασκό, κατέλαβαν πολλές συνοριακές θέσεις και τώρα μάχονται κατά των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Όπως έχει γίνει πλέον γνωστό, οι αντικαθεστωτικοί ενισχύονται με όπλα, χρήματα και π[ληροφορίες από Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία...

Ο Άσαντ δήλωσε ότι ο στρατός έχει αποδείξει «μέσα από την αντιπαράθεση με τις τρομοκρατικές εγκληματικές συμμορίες κατά την τελευταία περίοδο ότι διαθέτει ατσαλένια αποφασιστικότητα και συνείδηση και ότι είναι ο θεματοφύλακας των αξιών του λαού».

«Σας έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και ο λαός σας εμπιστεύεται ότι είστε... οι υπερασπιστές των δίκαιων σκοπών του», κατέληξε ο Άσαντ σε σχόλιά του τα οποία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης